Spheren
Muziek van
Paul Merkus
Op. 86 Alternances

op.86 nr.1 Alternances #1

Een eerder Facebook-bericht van mij over mijn "Bagatelle #4" voor piano solo bracht een collega componist van de StaffPad User Group op Facebook ertoe om het volgende op te merken: "Paul, heerlijk! Dit thema zou zich lenen voor een aantal grote variaties (verschillende maatsoorten, stijlen, tempo's, toonsoorten). Zoiets zou ik graag horen". Dit triggerde mij en daardoor ging ik (terwijl ik op vakantie was) de uitdaging aan om dit thema verder uit te werken. Het resultaat is een nieuw stuk genaamd "Alternances #1" (Frans voor eerste afwisselingen), zowel een orkestratie als een uitbreiding van de originele Bagatelle.

De eerste acht maten zijn hetzelfde als de originele "Bagatelle": de expositie van het thema in de piano. Daarna komt de Engelse hoorn in het hoge register, gevolgd door de Franse hoorn in het lagere register, gevolgd door het intermezzo door de strijkers en houtblazers, groeiend naar volledig orkest. Daarna de voorgestelde “verandering van maatsoort, stijl, tempo en toonsoort” en een geleidelijke terugkeer naar de klassieke stijl met een grande finale.

Zoals gebruikelijk is de uitvoering is door het "StaffPad Symphony Orchestra", gebruikmakend van de geluidsbibliotheken CinePiano, CineBrass, CinePerc, Tina Guo en Taylor Davis solo-strings en Berlin-strings.


Alternances #1 op.86 nr.1


"Alternances #1" door the StaffPad Symphony Orchestra