Spheren
Muziek van
Paul Merkus
Spheren


Welkom bij "Spheren": muziek van Paul Merkus

Paul Merkus is componist van neo-klassieke muziekstukken en "Spheren" is de verzamelnaam voor al die werken voor verschillende bezettingen.

Op deze site zijn alle Spheren composities te vinden die door de jaren heen zijn ontstaan. Voor ieder opus nummer is de bladmuziek gratis beschikbaar en is er een (vaak uitgebreide) toelichting op het muziekstuk, zowel over de tijd wanneer, als over de vaak persoonlijke omstandigheden waaronder het muziekstuk is ontstaan en wat de inspiratie was.
Omdat componeren inmiddels al tientallen jaren als muzikale hobby een rode draad in mijn leven is, beslaat mijn oeuvre inmiddels tegen de honderd werken, die allemaal te vinden zijn in dit archief (honderden documenten met "gratis bladmuziek"). Dit is ook te beschouwen als een openbaar verslag van mijn leerproces en levenslange zoektocht naar eigen stijl en welluidende muzikale schoonheid.

De Spheren muziekstukken zijn geschreven voor de verschillende bezettingen: piano, fluit, saxofoon, cello, zang, koor, en ook steeds meer voor orkest. Bijna alle composities voor fluit zijn ook gepubliceerd op de populaire Amerikaanse FluteTunes website. Van veel stukken is de audio te beluisteren en van sommige is ook de video te bekijken: soms is het filmmuziek, is er een foto-animatie, is er een scrolling score te zien of is er beeld van de muzikale uitvoering van het stuk. Het portfolio aan filmmuziek is ook te zien op the Cue Tube.


Paul Merkus

Wing It!, een animatie van de #scorerelief2024 rescoring competition


Animatiefilm "Wing It!" met muziek van Paul Merkus


Bridgerton, een fragment uit de Netfix serie waar ik muziek bij geschreven heb:


Korte scene uit "Bridgerton" (S1E5) met muziek van Paul Merkus


The Lost Piano, een korte film van een scoring competition van The CueTube


Korte film "The Lost Piano" met muziek van Paul Merkus


Wayfaring is een Spheren compositie die met foto's gecombineerd is:


Koorstuk "Wayfaring", geanimeerd met foto's van Manja Geijsel


Jour la Plage is een muzikaal drieluik dat een zonnige dag aan het strand verklankt en verbeeldt:


"Jour la Plage" door "the StaffPad Symphony Orchestra", geanimeerd met foto's van Carina Weijma

Deze WEB-site gebruikt geen cookies of andere tracking tools